Pelayan Hotel

Rabu, 8 Disember 2010

Cube oh cube

fuhhh dah lame tak masukkan enteri yang terbaru nie...ariney baru la megat dapat idea untuk berkarya lagi...untuk tajuk kali nie megat nak berkongsi ngan tuan hamba semua akan satu permainan yang mungkin korung biasa main...permainan nie di panggil "Magic cube"...
nie gamba die..kalau korung masih blur-blur dok Pikir..ape tuh magic cube...

ok nak dijadikan cerita dan memang nak cerita pon...yang megat try la main bende nie...konon nye la hebat bab cari jalan penyelesaian...tapi ade sesuatu perkara yang megat rase aneh....korung nak tau tak megat try la main bende alah nie..start dari pukul 4 Ptg dan taksiap-siap sampai sekarang perghhh...rase macam nak pecahkan je...binatang nie...nasib baik tetuan emosi ku tak sampai ke boiling point.....

Mula-mula megat punye la semangat..dok belek-belek binatang tuh..cehhh tunjuk power depan adiq-adiq aq kat umah nie...ea la..bak kate pepatah arab "abang contoh kepada adiq-adiq"

so aq mulakan permainan nie....dengan semangat dan azam yang tinggi....

macam nie la semangat aqu pada waktu tuh.......
fuhhh...memang fokus abis la....

satu jam pon berlalu:

aq rase pikiran aq pon dah naik celaru la dok try bende alah tu...

aduh...apahal bende nie taksama


then....pas last..lastaq pon malas nak buat...adoi..rase terauma la pulak.....
tapi aq tabik dengan budak kecik nie yang mampu buat cube nie...hanye 39 saat je....aq terasa malu la pulak...pasal dikalahkan oleh budak kecik.....kalau korung tak caye meh la tengok video klip nie




ha... percaya atau tidak???

Isnin, 6 Disember 2010

Doa Awal Tahun & Akhir tahun bersama Ustaz syeikh Megat...



Assalamualaikum..
mari la kita bersama-sama memanjatkan kesyukuran ke hadrad illahi kerana kita diberi peluang untuk terus hidup dimuka bumi ini....ehemmm,ehemmm,dan ehemmm....taktau nak cakap ape daaa...ok serius...berbalik kepada tajuk kita untuk kali ini tentang Awal tahun islam....
Korung semua mesti masih ingat lagu nie..

Satu Muharram detik permulaan
Perkiraan tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
Dari kota Makkah ke kota Madinah

Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta

Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu mari semua
Kita sambut Maal Hijrah
Tingkatkan semangat
Tegakkan syiar Islam
Untuk sepanjang zaman
haa...Utaz megat harap karung masih ingat lagu nie......
untuk kali nie megat nak ajar doa akhir tahun dan doa awal tahun....

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.
Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata
“Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan
aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”

Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.
Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.
Barangsiapa yang membaca doa akhir tahun ini, maka syaitan akan berkata:
“Hampalah kami di sepanjang tahun ini”.

-
Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata
“Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.  

 Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.
Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.
jadi megat harap korung dapat bace doa nie..sambil online..dan pasang sekali azam untuk tahun baru.....jadi chayok2.....
megat megucapkan selamat menyambut maal hijrah...

Sabtu, 20 November 2010

Lawak One in million..

mase megat dok cari idea..megat terjumpe la beberapa video lawak yang membuatkan  perot megat senak sangat...megat nak share la kat korung semua...takde motif pon just saje-saja je...

so di persembahkan nazri jepun


Jenis-jenis hantu bersama Bomoh Megat wirajaya

Untuk tajuk kita kali nie..agak menyeramkan ...kepada yang ade sakit jantung tuh...boley la baca kalau rase jantung anda telah di charge tadi kalau belum..jangan la bace nanti terkong pulak...
kebanyakkan manusia takot dengan hantu mmg tak dinafikan tapi memang setiap manusia mempunyai perasaan takot memang dari azali lagi..

so ariney megat nak memperkenalkan antu yang agak sinonim dengan kita masyarakat melayu nie..


ok ini adalah gamba antu puntianak bak kate orang melayu..megat pon tak tau asal usul die...

ok yang nie antu pocong....denga cite antu nie suka maen lompat-lompat...bythe way...its ok..

nie dalah salah satu contoh hantu-hantu yang kite familiar hantu yang lain macam kuntilanak,sundalbolong,toyol,antu raya pose,antu raye haji,antu hutan,antu sorok,kacang antu, nie semua jenis-jenis antu..dan paling latest dan tengah howt kali nie hantu GIGI..aii..megat pon tak tau la mane datang antu Gigi nie..tapi megat ade sediakan video nye....



Ponda atau perempuan

untuk tajuk kali nie megat cuma nak cakap What The F^%$ tak tau nak cakap ape...but sebelum megat cerita lebih lanjut untuk tajuk nie megat ada sediakan video untuk tajuk kita kali nie...






ok berbalik kepada tajuk kita tadi ea....zaman skarang nie..susa oOo nak cari wanita melayu asli yang banyak sekarang wanita + lelaki = walaki..ish..so nak salahkan sape dalam hal nie..semestinya bukan salah ibu mengandong dan bapa yang ehemmm...tapi salah anak kepada makcik tu punye jiran....oi..oi.. ape ko merepek nie megat...pangg!!!

sebelum tu...ish tak abis-abis sebelum tu...ok la selepas tu.. megat nak aja korung cara untuk tau adakah die wanita asli atau walaki..

ok firstly tuka mood korung kepada mood meyetan..

kedua korung kne pilih target korung.....(cari la mana2 pondan pon tapi dressup macam perempuan)
p/s yang pondan dressup lelaki tu jangan la ko kacau..

ketiga korung kne la sediakan mercun..tapi jangan la mercun pop-pop tu...memang la kene sekeh ngan megat! nie paling sakai pon mercun bola..ang jangan nak ngada-nganda bawak meriam buluh..abih mati mengelupor si pondan tuh...

diingatkan kepada semua pembaca jangan buat perkara nie kat pondan yang dressup mcm lelaki ea..nie just nak ajar cara nak knal wanita atau walaki..

ok contoh nie target korung..tapi megat rase target nie macam muka mintak tapak kasut je.....ergghhhh...tak stim megat nak menyetan...tuka target laen la ea...

p/.s cari la target yang comey2 sikit jangan cari target yang muka mintak tapak kasut (MTK) atau muka mintak penampau(MMP)

ok megat dah jumpe target kite

haa..nie baru comey and sedap nak menyetan......

langkah pertama korung siapkan kenderaan korung contohnye..moto kalau boleh moto korung tu mesti laju tau jangan moto honda cup memang korung kne tibai dengan si pondan tu..

p/sjangan gune moto nie
p/s kalau boley gune la moto macam nie baru la selamat sikit


dah dapat moto korung datang kat pondan tu dengan muke slumber je tau..slumber tu macam mane ea??

lebih kurang macam nie la...
jangan pulak korung buat muke macam nie depan pondan tuh


kalau korung buat muke macam nie alamat korung dapat seliper sagu hati dari pondan tuh...

ok bile korung dah dekat dngan pondan tuh..korung terus baling mercun bola tadi...ingat bakar dulu mercun tuh..kalau tak korung yang meletup..

ok bile mercun tu meletup korung akan dengar sore jantan mereka-mereka tuh..
contoh nye

"OOOHH MAKAU MELETUP!!"

takpon

"BANGSAT PUNYE JANTAN"


hahaha...so korung..semua dah pakar dah macam mana nak tau perempuan asli atau Ponda...jadi selamat beramal....

opss sebelum tu megat nak bagi tau..
yang awex kat sebelah megat nie asli ea..jangan pulak korung baling mercun kat die..tak pasal-pasal korung makan gitar masak sup nanti.....

Tips jage hati pasangan~ Dr Megat

hati,,,,,,hati,,,n hati...nie la megat nak dok cita sama korung nie...kalau angpa semua nak bercinta kne la tau cmne nak jage hati pasangan anda..kalau tak ang jadi macam depa nie..



the stupid couple...



ok memandangkan mood Dr megat ariney elok sikit sebab megat baru lepas tengok awex megat menyanyi...korung nak tau sape awex megat 2....jap megat upload gamba die..

haa..amacam..ok tak ana rafali nie dengan Megat??..hahaha...so tu yang sebab mood megat baik ariney...

ok step pertama untuk jage hati pasangan berdasarkan pengalaman megat la ea:

ini la yang menyebabkan GF korung tak berhenti membebel nie..di sebabkan korung tak pandai jage die...

sesetengah perempuan boley membebel sehingga 4 jam tanpa henti"fakta atau outa"? jawapanya fakta! so nak ke telinga anda berdarah mendengar mereka nie membebel atau kate lain mem potpet...jadi cara nak mengatasinya..anda perlu pandai U-turn cakap die orang sebelum menjadi lebih menyiksakan...kalau megat la dengan idea yang agak pro untuk mengendalikan perempuan mempotpet,anda perlu cakap"hey awak ,tengok sane ade ape tu"(dengan nada bersungguh2) dan bile die toleh je anda bla dari tempat kejadian...haaa amacam senang kan hahhahaha...-jaat sungguh si megat nie-

pertama korung jage la bahasa jangan la cakap terlalu kasar and straight to the point..bukan apew nanti bende nie la membuatkan pasangan anda takot n cepat busan..

ok step kedua,
tang bab bagi hadiah or someting...jangan la bagi bende terlalu mahal...nanti merana kalau,kalau pasangan anda takde jodoh ngan anda....kalau boleh cube create sendiri benda yang anda nak bagi tu supaya jimat kos n menunjukkan anda sayang kat die..

ok step ketiga,
bab menipu nie..kalau korung nak menipu pasangan kene la blaja dulu cara nak menipu,baru la tak kantoi.. lebih baik la kan jangan menipu..kalau nak menipu pon jangan selalu la ea..

step yang keempat and terakhir,
rajin-rajin la tego pasangan anda untuk solat(bagi yang muslim) haa..ini membuatkan pasangan anda kenal hati budi anda....kepada buaya-buaya darat ang jangan nak dok usha aq punye tips nie ea...oraitt..

belum habis lagi..dan jika kamu ikut petua nie...jadi la macam pasangan nie..

Jumaat, 19 November 2010

Apit Si artis-Bersama Wartawan Megat di caprio

ha..kalau korung nak tau..sekarang nie tengah hot...lagu Jiwang yang dinyayikan oleh si apit nie...Bia la megat Propa sikit pasal si apit nie...ok korung kalau nak tau si apit nie sebenarnya warga singapura jiran sebelah Negeri Megat iaitu JOHOR dan mereka buat group yang bernama "Baron Bros" tak tau la megat maksud die ape...aneh gak bunyinye...,si apit nie mempublishkan bakat dieorang kat you tube....tapi megat memang rase kagum kat die orang la...sore sedap macam Arwah Acik spin..dan kreatif lagu dieorang..

ok megat bebesar ati untuk masukkan lagu dieorang dalam Blog megat nie....

First lagu takkusangka tak ku duga



Lagu Kedua Tajuk dia sepi memeluk ku



dan banyak lagi la...tapi lagu yang tengah hot sekarang nie lagu "Khilaf" pergh mendalam gila maksud lagu nie...memang terbaik laa...


haa..itu la sekilas pengetahuan yang megat boleh bagi tau kat korung..so kepada aPit kne la Berterima kasih kat megat nie ea..

Tarian The Reject Bersama Tetuan Megat......

dalam dunia serba canggih nie..banyak tarian-tarian yang baru..ini menarik perhatian megat untuk berkongsi dengan korung semua.....selain dari shuffle,break dance,zapin,kude kepang,makyong,hahahha...tarian yang baru nie di panggil the reject...mungkin korung tak berapa sensitif pasal keadaan ini..but sekarang megat nak bagi tau ape itu tarian The reject..kjap megat cari video The reject.....




haa...nie la video tarian the reject....yang tengah popular kat amerika....tarian nie lebih kepada senaman la...macam tarian jumbo hod dog yang sebelum nie megat terangkan...
Nak cerita kat korung yang tarian nie telah mempengaruhibudak-budak kecik untuk buat tarian nie..By the way...tarian nie...memang best...megat dah cube dah...tapi pantang larang die jangan la korung ajak nenek-nenek korung buat tarian nie...mmg alamat la..nenek korung tu..



so slamat mencuba....tarian baru nie..oraiitt

Selasa, 16 November 2010

karoke barsama artis megat

heheh...mari semua kite karoke...dengan lagu nie..best-best lagu bekas makwe magat nie..ana rafali....kepada makcik-makcik meh la nyayi sekali..megat ariney bebesar hati untuk membuat pusat karoke kat blog nie.....nah megat bagi youtube die..




ok nah lirik lagu nye..

(Sohaimi Mior Hassan)
Kalau berpacaran memang banyak pantang larang
Menjaga susila ibu bapa adik abang
Apabila berdua carilah tempat yang terang
Agar tidak pula mencoba aksi terlarang

(Korus)
Boleh pandang-pandang jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang bertambah sayang
Biar malu-malu biar segan-segan
Kerna malu itu perisai orang beriman

(Ana Raffali)
Kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan meminang dengan segera
Kalau terlambat kekasihmu disambar buaya

(ulang Korus)

(Altimet)
Yeah kita sambung cerita
Kalau kamu berdua aku yang ketiga ha ha ha
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia ucap syahadah

(Ulang Korus)

Boleh pandang-pandang (boleh pandang-pandang)
jangan pegang-pegang (boleh pegang-pegang)
Duduk renggang-renggang (duduk rapat-rapat)
bertambah sayang (nanti konfirm dapat)
Biar malu-malu (jangan malu-malu)
biar segan-segan (jangan segan-segan)
Kerna malu itu perisai orang beriman (hahahaha)

Jumaat, 29 Oktober 2010

Gaya semasa peperiksaan bersama Cikgu Megat

oraitt..mase untuk kita bercerita.....ok untuk tajuk kali nie...bersangkut paut tentang exam..yaa..untuk intro kali nie...megat nak memberitahu tentang exam..exam nie berasal dari perkataan inggrs yang bermaksud ex(bekas) am(pengetahuan am) hahahah(nie sejarah megat cipta sendiri jgn caye la ea just nak buat intro gempak je...
megat masih ingat lagi waktu PMR mase tu budak-budak kelas megat nie tak bace buku...dan esok nya exam sains perghhh abis glbah muke die....kalau korung nak tau die gunakan skill meniru yang sangat hebat...haha untuk mengatasi masalah beliau...
 jadi apabila megat teringatkan kisah beliau..megat rase nak share kat blog la pulak....

ok tanpa membuag masa megat nak berbalik kepada tajuk asal kita Gaya semasa Peperiksaan

banyak gaya yang dapat kita tengok mase exam nie...ada yg boleh bla dan ade yang tak boley bla...

untuk gaya pertama megat nak tunjuk gaya nie.......
jap megat upload gamba noh

haa... nie la gaya pertama iaitu tido...gaya nie di lakukan oleh pelajar yang dah tak tau nak jawap ape dalam exam tak pon dah siap awal then die tido..tapi megat rase la kan mmg die tak jawap exam kowt..hehehe..

Gaya yang kedua
meniru..nie yang tak boley bla....nie untuk pelajar yang malas nak bace buku and dah blur otak die..
tapi megat penah gak buat kejew macam nie..tapi tak de la meniru gaya macam tuh..
nak tau dulu la megat meniru cara mcm nie:
1- Buat toyol...angpa semua mesti taukan toyol tu apa..ang toksa nak bohong chek nohh..chek tau..tapi kalau ang semua nak tau toyol tu yang nota kecik tu yang kita dok bawak dalam exam...
2-Guna isyarat tangan or muka..haa..yang nie untuk soalan objektif boley la buat..macam nie...sebab ini la jalan termudah nak berkomunikasi dengan kawan-kawan.. haha
3-Guna dadu..ini untuk soalan objektif tapi mase sekolah rendah je...megat buat macam nie..
4-Gunakan leher zirafah..cara nie agak berbahaya sikit..angpa mesti perlu ada leher yang panjang untuk menyekodeng jawapan rakan anda di hadapan ..

so kalau korung tak nampak jugak...jap lagi megat share photo..jap ea


haa..mcm nie la cara nye..so kalau korung semua dah paham..megat nak ucapkan selamat beramal..hahahha
owhh abg megat meniru ea!!!!!

Khamis, 28 Oktober 2010

Berita tergempar!! dari Akhbar Megat


Macam biase permulaan cerita........ehem2..untuk cerita ariney..agak memeranjatkan sedikit kerana,
luar biase...dan hebat..bukan manusia sahaja mempunyai perasaan, otromen juga mempunyai perasaan..tetapi kejadian di surat kabar ini agak tidak boleh bla gitu...bace la surat kabar yang telah disediakan ini

err..yang nie megat no komen ok..hahah...

Selasa, 26 Oktober 2010

luahan hati si bayi

ok-ok macam biasa intro dulu sebelum cerita....ehemm-ehemm....


untuk tajuk cerita megat kali ini ialah bayi zaman sekarang....haa..mungkin ang pa semua heran dan tertanye2 lalu ber kate awat abg megat nie..buang tebiat ke tibe-tibe cerita pasai baby nie....dah nak ada baby kew?
haa korung semua jangan salah sangka ea..megat sebenarnye petang permai lagi cantik tadi sewaktu anak kambing mahu pulang ke kandang,anak ikan main lumbe lari dan anak lembu terlangar tiang letrik...ok stop merepek...petang tadi megat ade la terbace tentang baby kat internet..macam-macam kes ade buang bayi la,bunuh bayi la,bayi bunuh org la ehhhh yg nie takde....so untuk tajuk kali nie...megat nak kongsi sikit cerita tentang bayi nie...

sesetengah ibu bapa terlalu taksub dengan dunia sampai kadang-kadang tu agak keterlaluan..

kalu angpa semua nak tau..ada ibu bapa yang terlalu taksub kartoon contoh nya bile ibu bapa dieorang nie minat la cite Superman,so dieorang nak sangat jadi superman tapi ape kan daya tak kesampaian...jalan penyelesaianya ialah anak mereka la jadi mangsa...kalau korung semua takcaye..meh megat tunjukkan gamba 
bia korung dapat imaging sikit
haaa...so kurung dapat imaging tak?tapi agak-agak korung la ape perasaan baby nie...
kalau la die boleh cakap megat rase mesti die cakap macam nie.."aii mak bapak aqu ade gak aqu pukui gune kayu jap lagi kang masuk metro pulak, panas nie pakai baju superman macm nie" haa...

tapi la kan megat rase kalau megat interview budak nie...mesti lagi dapat imaging kan...

ok situasi pertama:
Mangsa: Baby Superman

Megat: incik Baby..ape perasaan incik Baby apabila Mak ayah pakaikan baju nie kat incik??
Baby : entah la abg megat lau nak diikutkan ati caye rase nak pukui je dieorg tu...sib baik saya nie saba..
takot jadi anak derhaka...abg megat tengok a muke saya....emm

Situasi kedua
Mangsa :Baby Cute

abg megat tulung-tulung..!!

Megat : la awat ang jadi macam nie..incik baby..
Baby : ang tengok la my parent...die ingat aqu comey kew pakai baju star war macam nie..dah la baju darkvander pulak tu..aii ampeh betoii la..rimas.rimas,rimas..x cuke- x cuke...

dan dengan secara tiba-tiba....

yooo abg megat boley saya luah kan perasaan......


Megat: haa..knape?
Baby: bang tengok la..mak ayah saya tuhh..ade ke patut die nak suruh saya jadi gangster...sanggup die conteng muke saya nampak ganaz..pergghhh tak puah ati betoii la.....
Megat : so???
Baby : so saya pon dah tumbuk la perot orang yang menconteng muke saya nie....sampai menggelumpor saya tumbok....tapi abg megat awex-awex saya semua nye lari sebab muke saya dah tak cute......

dengan tiba-tiba untuk kali kedua


oitt..sape yang conteng muke kawan aqu ??!!! aqu marah nie.. dah macam kure-kure dah....meh sini bia aqu conteng muke korung pulak...


haaa... so untuk pengetahuan angpa semua..jangan la sesekali membuat bayi anda sesuka ati anda je and sesedap rase je..sesuamgguhnya mereka pun ade perasaan gak....
the end of the story....buat la bayi korung semua macam nie

kan comey n sedap mate memandang......

Besday 4 u

video

Persfaktif Megat tentang Cinta Usia


Uuuuuuhuuuiiii...uhh dah lama banget sih Megat tak menulis blog..rase macam dah kekok pulak...tapi ngak ngapa-ngapa...semuanya sebab megat nak exam la..sori ea my blog fan...ok untuk tajuk kita pada hari yang indah lagi permai..burung-burung pun berkicauan macam nie...ciit,ciitt,ciiittt....haa..nak lagi best bia megat tunjuk kan gamba burung kat korung semua kejap ea....

haa..nie la namenya burung..kalu ang pa semua nak tau.....

ok bebalik kat intro tadi....burung-burung pun bernyayi lagu ramlah ram dan Mas idayu..so lihat la bertapa indahnya pagi hari ini..ok stop merepek...

untuk tajuk kita hari ini...megat rase la kan Usia dan Cinta nie macam bukan satu penghalang bagi seseorang individu..megat ingin terpanggil untuk menulis cerita nie sebab megat rase dah terlalu banyak cerita tentang orang muda bercinta dengan orang yang lebih tua atau tersangat tua dari dia..ehh jap-jap...asal ayat aqu tulis nie skema sangat...adooiii..nahhh..pangggg!!
oraitt..untuk korung nak tau megat nak sentuh pasal perempuan berumur bercinta dengan lelaki muda...wahhh
nie amat serius banget nie....
jadi untuk menghangatkan tajuk kita pada hari ini megat ada gamba untuk membuktikan Cinta Usia ini..


haa..ang pa tengok nie..bukan main lagi..depa dok buat kiss2...jadi awat lelaki yang sehensem nie boleh sangkut ngan perempuan nie..OMG...ape suda jadi da..

ok mengikut firasat megat la kan ade beberapa faktor yang menyebabkan kejadian ini...cehhh ayat yang di tulis oleh tangan ku ini macam reporter la pulak..ececcececechh..tak boleh bla...

ok berbalik kepada firasat yang megat buat adalah:

1-Mybe sebab Jodoh..ok ini memang tak boleh nak dipertikaikan..
2-sebab harta...owhhh kalau mcm nie la megat rase musnah la dunie...n senang la kepada lelaki yang ensem..tak payah nak blaja just ngorat orang perempuan yang kaya n teruiih jadi kaya...then yang wanita pulak..lagi la,,,,maleh den nak cito....
3-Mybe die orang maleh nak Pk pasal kawin kowt..so ape yang ade sebat je la....haha..haa korang setuju tak dengan firasat yang ke3 nie..tapi megat ase boleh jadi gak..kalau nak di ikutkan logik la kan...maybe boley kowt...ok malas nak merepek

so kalau korung nak tau sekarang nie...banyak trend prempuan berusia bercinta dengan lelaki muda? megat bukan nak pangkah mana-mana pihak tapi untuk menjamin hak lelaki hahah(dah macam Menteri Pembangunan Lelaki & Keluarga la pulak) so megat rase tak sesuai gitu..hahahah..kerana untuk mengelakkan lelaki curang dan tidak mendapat layanan yang releven so...tak sesuai..dengan ini saya Megat Indra Kayangan Ingin Menegaskan Bahawa Hak lelaki mesti dijaga!! kerana Lelaki dah berkurangan(bukan Pupus ea)hahah idup hak lelaki...so jangan biarkan hidup anda jadi mcm bayi nie....heheh

Baby: Mcm Perdana Menteri la Abg Megat Berucap...jadi..macam tu kew abg megat..so caye cokong abg megat..

Ahad, 24 Oktober 2010

Kate-kate Hikmah From Megat

Ariney megat just nak share kate-kate hikmah je..so untuk korung bace n hayati la maksud semua nie...... dah lame megat x update blog megat..By the way its ok..sbab megat dah nak exam..so too all my fan kalau ade masalah..boley la..bg tau... ok


Bila kita sayang org tu
Biler kiter syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x per
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2
Ati kate ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu

Biler kiter syg org tu
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan Ada dia lyn kiter?
Ati kate x pe dia busy kott

Biler kiter syg org tu
Kita gdh ngan dia, kita dim je
Tp dia heboh 1 dnia
Ati kate x pe, dia tension tuu

Biler kiter syg org tu
Kita kol nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org lenn atau matikan
Biler jd cm2, x pe
Ati kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kiter gak

Biler kiter syg org tu
Kita bercerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite kena ingt...klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu
Kita n dia lpr
Tp kiter bg sume roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalh ati dia, sian dia….

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih, dia srh jugak kiter
lyn dia bila dia bsn
Adil ker? Ati kata, ala bukan selalu pun..

Biler kiter syg org tu
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan
hari kesakitan kita,
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak
berkepit ngan kita 24 jam

Biler kiter syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hpokrit thp ngaban
Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah trima..

Biler kiter syg org tu
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya
Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit
bese2 jer, jgn nk mngrt
Ati kata, cmnelah dia biler kiter x de,
msti dia hepi

Biler kiter syg org tu
Kiter x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tu
Kiter snggup tngglkn dia selaam2nya untk dia bhgia
Tp adkh dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata, x pe, janji dia bhgia

Dan……
Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya
Dia dtg ziarah pusara kiterr
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter tnggu dia
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x dgrluahan ati kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter klprn sbb dia
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukn skt kiterr
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri
Dia mintak maaf sebab x prnh tngk pnderitaan kiter

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....

Pesan Megat Kepada Sang Pencinta..

BERUNTUNGNYA SI ANAK DARA JIKA KEKASIHNYA BERFIKIRAN BEGINI Saya suka tengok jari awek saya... Cantik betul... Sungguh! Sampai takut nak pegang... Bukan takut patah... Tapi takut nanti jari kitorang tak boleh tolong each other Di satu hari yang giler forever depan yang maha Esa... Saya suka tengok rambut awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan tudung... Bukan sebab jeles orang lain tengok jugak.... Tapi takut nanti terbakar dek api neraka Di suatu hari yang giler forever Saya suka tengok body awek saya... Cantik betol... Sungguh! Sebab tu saya belikan dia telekong Supaya mase dia jumpa dengan Kekasih dia Yang Utama Dia lagi cantik dan berseri menghadap Nya. Saya pun tumpang dapat pahala. Pheh syoknye... Saya sedih tengok awek saya Tak tido, tak makan rindu kat saya... Saya pun macam tu jugak, Ada problem yang sama.. Dia tanya apa ubatnya? Saya pun bagi dia Quran untuk penenang jiwa... Semoga lebih cintakan Nya dari saya... Saya sedih tengok awek saya Selalu pesan macam-macam kat saya... "Makan, minum, drive elok-elok tau.. Nanti awak sakit saya susah ati bla bla bla bla" katanya... Tapi bila tengok movie sama-sama burn asar maghrib gitu Die tak kata satu apa pun... Berdosanye saya.... Kesimpulannya saya memang sayang dia... Nak jumpa dia giler forever... Yang forever punye forever... Di dunia dan akhirat terutamanya, Janji nak share heaven sama-sama... Bahagia selamanya... Semoga kami saling mengingati, Dosa sendiri pun infiniti... Nak tanggung dosa dia lagi pulak lepas ni... Semoga kami menginsafi diri... Ya Allah ampunkanlah kami.... Semoga kami dapat bersama selamanya nanti... P/S - andai anda seorang wanita muslimah... Mesti seronok kan kalau pasangan kita berfikiran camtu... Then kalu anda seorang muslim... Apa kata tanamkan dalam hati camtu... Cinta tu anugerah Allah... Pandai-pandai la kita menjaga nikmat Allah itu ye... Semoga saya pun ambik iktibar jgak... Wassalam :)

Sabtu, 2 Oktober 2010

Open house Yang sengal..

ok...Ari nie megat nak cerita pasal open house.....memandangkan tajuk kita nie agak menarik sikit....megat nak cerita la macam mane budak U megat nie pergi open hause kat umah orang...adoi..memang gile..tahap kesatria betoi dieorang nie....
untuk minggu lepas Megat dapat la jemputan dua Buah rumah member-member untuk buat Open house...nak di ikotkan cerita bile open house je orang mesti PK makan free..then yang datang mesti ramai...

Ok bermula la cerita macam mana budak-budak nie pergi open house kat umah member-member...

Di pagi yang indah lagi permai...ehh silap waktu tu petang...ok semula

Di petang yang indah..di mana burung-burung menyanyi lagu KRU dengan girang nya..dan katak mula melompat-lompat lalu di langgar kereta...dan budak-budak U megat mula bersiap untuk ke open house ....
kite orang pergi open house menaiki...ermmmm cube korung teka.... kami bukan menaiki kereta or moto...but kite orang menaiki bas untuk pergi ke open house 2..ok megat upload sikit gamba bas yang kite orang naik...

haa..nie la gamba bas yang megat n kawan-kawan sewa untuk ke open house..dasyat tak?? kite orang pergi open house menaiki bas sekolah...korung mesti dapat bayang kan macam mana meriahnye..kat dalam bas tu...kekekeke

but ade satu perkare yang tak best nye......
kawan ku telah menyetankan dirinya untuk mengenakan aqu...cehhhh..nie kalau ang pa nak tau dari mula naik bas sampai la turun bas..abis aqu di setankan oleh kawan-kawan ku..

oleh kerana megat baik ati megat cerita la macam mane dieorang kenakan aqu....

ok...sewaktu diriku..menaiki bas..tiba-tiba ade satu sorakkan kuat dari belakang bas...
Sorakkan : pewiiitttttt!! Megat story naik la........hahahaha(gelak yg teramat kuat) Abg Megat nak sign......(nada gedik)

perghh memang mendalam ayat dieorang tuh..tetapi aqu dengan tenang dan profesionalnye menjawab..ang pa semua nak aqu sign kat mana?? kat bontot ang ka??

haa...pastu die orang pon terdiam 10 saat..patu berbunyi lagi...

Sorakkan : Abg megat nie pandai buat lawok la....(nada menyindir)

perghh mood semangat nak g open house aqu bertuka nak menjadi mood dajal sikit..oleh kerana perbuatan dieorang..


perghh aqu rase la kan kalau aqu drive bas dah lama aqu suruh dieorang turun ramai2..pastu aqu langar dieorang gune bas tuh...

tetapi..aqu dengan tenang nye dapat mengawal keadaan dan emosi aqu....


ok tiba la di rumah kawan kami tuh...ang pa semua nak tau macam mana rumah kawan aqu tuh,,,
ok untuk lebih korung paham megat uploadkan gamba umah kawan megat tu

rumah die just rumah pangsa je...so cube la korung bayangkan macam mana kite orang boleh muat masuk ke rumah die....

rahsia nye ialah.. Makan + Lapa = semua boleh jadi..hehehe

Bersambung_

Jumaat, 1 Oktober 2010

cinta dalam diam

ari ini hariku bermula. Aku bangun dengan perasaan yang gembira. Hari yang ditunggu bakal tiba. Sudah hampir lima tahun lamanya sejak kali terakhir aku berjumpa dia. Hari ini, buat pertama kalinya kami akan berjumpa. Perjumpaan semula yang diaturkan oleh Nadiyah memberi harapan kepadaku untuk memikat hati dia. Harapanku, kali ini moga aku berjaya. Aku berlari menuju ke dalam bilik air. Aku bersiap secantik yang mungkin. Aku mengenakan kemeja ungu hitam yang dihadiahkan ibu bulan lepas. Mukaku hanya disolek ringkas. Padaku ringkas itulah kecantikan yang paling menarik. Telefon bimbitku tiba2 berbunyi. Mengganggu konsentrasiku mengenakan celak di mataku. Nama Nadiyah tertera di skrin.
"Helo,"
"Iman, dah siap belum? Aku dah nak sampai ni."
"Kejap. Nak pakai celak je. Kau kat mana?"
"Depan rumah. Nak masuk takut kat ibu kau."
kata2 Nadiyah itu membuatku tergelak kecil.
"Alahai masuk ajelahh. Aku nak inta pendapat kau ni. Kejap ye aku turun jemput kau masuk." kataku lalu menuju ke pintu bagi menjemput Nadiyah masuk.
"Astaghfirullah.. Iman, kau ni bersolek ringkas benar. Mari aku solekkan." Kata Nadiyah. Lalu membuka almari yang terletak di hujung bilik. Mulut kata mahu menyolekkan namun dia mengambil sehelai baju berwarna merah. Baju yang jarang aku pakai. Aku hanya menurut kata Nadiyah bak lembu dicucuk hidung. Jika tidak, boleh tidur aku mendengar bebelannya.
"Nad, please.. Iman tak mahu disolek tebal2. Iman tak selesa. Kau kenal aku bukan Nad? Please.." rayuku. Sesungguhnya aku memang tak suka gaya solekan Nadiyah. Untuk dirinya mungkin nampak cantik. Namun bagiku, aku lebih suka bersolek ringkas.
"Okay, aku pakaikan eyeshadow dengan celak je okay? Dengan lipstik ni sikit." kata Nadiyah.
Aku hanya mengangguk. Aku hairan mengapa Nadiyah kali ini beriya-iya mahu aku kelihatan amat menarik. Sedangkan niat kami hany untuk menemui senior2 lama. Setelah aku disolekkan oleh Nadiyah, kami turun. Sebelum keluar, aku menemui ibu dan ayahku bagi bersalaman dengan mereka. Ibu dan ayah sempat juga memujiku kerana penampilanku kali ini amat menarik serta sedap mata memandang. Apa selama ini adakah penampilanku buruk sangat? Mungkin kali ini, baju merah yang aku pakai dipadankan dengan selendang putih bercorak merah hati amat padan dengan warna kulitku iaitu putih kemerahan. Aku dan Nadiyah keluar ke bandar dengan mnaiki kereta Toyota Vios Hitam milik Nadiyah yang baru dimilikinya dua hari lepas sempena hari lahirnya yang ke 18 tahun.

* * *

"Danish, kau okay takk? Macam cacing kepanasan je aku tengok kau ni. Duduklah diam2." tegur Hakimi. Dia tidak selesa melihatkan Danish yang sedari tadi ulang alik di hadapannya. Malah Kamal pun sudah menggelengkan kepalanya. Farah yang duduk bersebelahan dengan Kamal juga hairan dengan perlakuan Danish pada hari itu. Mungkin dia resah kerana perancang pertemuan mereka pada hari itu masih lagi belum tiba.
"Emm, kenapa Nad tak tiba lagi ni?" kata Danish.
"Before Nad tiba aku nak tanya pada kau. Kau ni betul2 ke suka pada Nad? Kalau suka, apa lagi kau kena bertindak cepat." kata Kamal. Farah dan Hakimi di sebelahnya sudah tersenyum penuh makna.
"Heishh. Kau ni. Aku dengan Nad tu kawan. Tak ada apa2 okay. Lagipun, dia kan junior kita kat sekolah dulu. Dia juga jenis yang suka contact aku. Lainlahhh....." kata2 Danish terhenti. Matanya terpandang akan kelibat yang sudah lama dia tidak temui. Yang amat dirindui.
"Lain apa Danish?" tanya Hakimi. Namun Danish terpaku. Matanya masih lagi melihat ke arah tingkat bawah. Hakimi, Kamal dan Farah bingung dengan Danish yang berubah secara tiba2.

" Nad, aku nak ke toilet dululah. Tiba2 rasa nak terkucil. Kau naiklah dulu. Kat Season kann?" kata Iman. Nadiyah sudah mula membuat muka cebiknya.
"Kau nak terkucil ke kau rasa gugup nak jumpa orang yang kau dah tunggu lima tahun. Suruh terus terang tak nak." bidas Nadiyah. Berdesing telinga Iman mendengarnya. Namun, oleh sebab dia tidak mahu bertekak, Iman hanya diam. Dia terus berjalan menuju ke tandas. Nadiyah pula bergerak ke kafe Season yang terletak di tingkat dua.
"Hai Guys. Lama tak jumpa. Apa khabar?" tegur Nadiyah sebaik sahaja tiba di meja kawan2 merangkap seniornya. Hakimi tersenyum. Hatinya berdetik bahawa Nadiyah masih lagi seperti dahulu. Pandai bergaya dan agak seksi. Gaya seksinya itulah yang dia kurang gemari.
"Cik kak. Kau janji pukul berapa, pukul berapa kau sampai? JM lahh kau ni!" usik Kamal. Nadiyah bukanlah lewat sangat.
"JM? Apa tuu?" tanya Nadiyah. Dia bingung.
"Janji Melayu." kata Kamal lagi.
Hakimi ketawa melihat muka Nadiyah yang bingung itu. Farah turut menyertai Hakimi ketawa. Danish, masih lagi melihat ke arah tingkat bawah.
" Ada orang macam tak sedar aku dah tibalah Kimi." kata Nadiyah lalu duduk di sebelah Hakimi. Dia merapatkan kerusinya dengan kerusi Hakimi. Sengaja. Danish pusing. Niat di hati mahu menumpukan dengan apa yang mereka katakan sebelum dia terlihat kelibat tersebut.
"Eh? Bila kau tiba Nad?" tanya Danish. Sah dia tidak sedar Nadiyah tiba tadi. Nadiyah menepuk dahinya. Hakimi dan Kamal tersenyum penuh makna. Farah pula sibuk menahan ketawanya yang bakal tercetus kuat.
"Kau ni angau ke? Kau tengok siapa kat bawah? Iman?" tanya Nadiyah. Sengaja dia menyebut nama sahabtanya itu. Masing2 menyimpan perasaan yang sama namun masih menafikan. Danish diam. Cuba menahan perasaannya yang bergetar apabila mendengar nama Iman disebut. Dalam hatinya hanya da Nurul Iman. Dia pasti. Namun adakah Nurul Iman juga merasai perasaan yang dia rasai sekarang?
"Emm, Kak Farah, jom ke sana kejap. Nad nak tunjuk baju yang Nad nampak tadilah. Nak tanya pendapat sesuai tak untuk orang yang bertudung." kata Nadiyah. Dia tahu Danish tidak akan membalas kata2nya.
"Naj bagi siapa? Nurul Iman? Baik suruh Danish bagi je." Usik Farah. Lalu mereka berdua beredar. Sampai sahaja di luar kafe, Nadiyah mengeluarkan telefon bimbitnya. Dia mendail nombor handphone Iman. Dia sengaja menyuruh Iman memegang kunci keretanya. Kononnya mahu Iman mengambil barang yang tertinggal di dalam kereta. Padahal barang tersebut sengaja ditinggalkannya. Sementara melengahkan masa Iman untuk tiba di Kafe Season yang mereka janjikan.
"Iman, kau boleh tolong tak? Aku tertinggal handphone lagi satulah kat dalam kereta. Tolong ambilkan. Aku letak kat dashboard."
"Kau ni Cuai!" kata Iman sebaik mendengar kata2 sahabatnya itu. setelah gagang telefon diletakkan, dia menuju ke kereta semula untuk mengambil handphone Nadiyah.

"Danish, kau jangan nak buat2 tak tahu apa yang kita orang nak cakapkan. Kau masih lagi simpan perasaan pada Iman?" tanya Kamal apabila hanya mereka bertiga di situ. Danish tersentak . Dalam banyak2 soalan, mengapa soalan ini yang ditanyakan?
"Em, kalau ada lagi pun, belum tentu Iman suka padaku." jawab Danish. Padanya, sudah tidak berguna lagi dia mahu menyembunyikan perasaannya. Lagipun Hakimi dan Kamal dia sudah kenal sejak mereka berada di tingkatan satu hinggalah ke universiti. Mereka bertiga memang rapat.
"Kau terus terang ajelah. Kau tak tahu ke yang dia tunggu kau?" kata Hakimi pula. Mereka tahu cerita yang sebenarnya pun daripada Nadiyah. Rancangan yang diaturkan juga adalah rancangan Nadiyah.
"Mengarut! Aku pasti dia tak suka aku." kata Danish. Namun di hatinya sedikit riang. Jika benar kata2 Hakimi itu, dialah orang yang paling bahagia.
Telefon bimbit Kamal berbunyi. Dijawabnya pantas. Dengan muka yang risau, dia menerangkan kepada Hakimi dan Danish dia perlu membantu Farah yang pengsan. Kamal menyuruh Hakimi dan Danish tinggal di kafe untuk menunggu Nurul Iman yang masih lagi belum muncul2. Keadaan di antara Hakimi dan Danish sunyi sepi. Hakimi sengaja diamkan dirinya. secara tiba2, mukanya berkerut.
"Danish, aku nak ke toilet. Dah tak tahan sangat ni." kata Hakimi lalu berlari keluar. Danish tenang bersendirian di kafe tersebut. Rakan2nya akan tiba semula sebentar lagi. Dia yakin tentang itu.

Dengan hati yang berdebar2, Nurul Iman berjalan masuk ke dalam kafe Season. Telefon bimbit milik Nadiyah digenggamnya rapi. Dahinya berkerut apabila mendapati tempat yang disebut Nadiyah dalam sms semasa dia di dalam tandas tadi hanya ada seorang lelaki. Dia tidak tahu siapa gerangan lelaki itu kerana lelaki itu membelakanginya. Nurul Iman berjalan ke arah meja tersebut dengan perlahan.
"Assalamualaikum, aaa...." kata2 Nurul Iman terhenti apabila lelaki tersebut menoleh ke arahnya. Dia rasakan seperti mahu rebah ke lantai. Mahu bersembunyi di celah2 kerusi meja di kafe tersebut. Kakinya secara tiba2 menggigil. Jantungnya berdegup laju.
"Ehh.. Emm,. Dddaa.. Danish. Mana yang lain2?" kata Nurul Iman.
"Iman,, emm,, duduklah dulu. Tadi farah denagn Nad pergi tengok baju. Tapi, Farah pengsan. Kamal tolong. Sepatutnya aku and kimi kena tunggu kau. Tapi Kimi sakit perut. So, dia ke toilet,. Emm,, Ii.. Iman apa khabar? Apa yang Iman buat sementara tunggu result SPM ni?" tanya Danish lembut. Dia juga berasa seolah-olah dia gagap. Namun dia berasa cukup bahagia kerana dapat melihat wajah yang dia sangat rindui selama ini.
"Owhh. Em,, [gulp]" Nurul Iman gagap. Suasana sepi. Masing2 tidak tahu topik apa yang patut mereka cakapkan. Masa berlalu dirasakan seperti siput babi melintas jalan. Dari jauh terdapat 4 pasang mata yang melihat sandiwara yang berlaku di dalam kafe tersebut. Masing2 berharap sama ada Danish ataupun Nurul Iman memulakan bual bicara yang pertama.
"Iman, emm,, nak tanya soalan peribadi boleh?" tanya Danish.
"Apa?" jawab Nurul Iman lembut. Suaranya sudah cukup membuat Danish berada di awangan.
" Iman dah ada boy?" tanya Danish. Dia kini tidak peduli akan perasaan malunya. Jika benar gadis di hadapannya itu masih bersendiri, dia akan cuba memikat hati gadis itu. Dia rasakan dia seperti sudah sayang akan gadis tersebut.
Muka Nurul Iman merona merah. 'Dalam banyak2 soalan, soalan inikah yang patut kau tanyakan Danish?Aku menunggumu sejak perasaan itu berputik terhadapmu.' Nurul Iman dapat rasakan dahinya berpeluh.
"Belum. Iman tunggu seseorang. Tapi, entahlah. Rasanya penantian Iman hanya sia2 saja kot." Jawab Nurul Iman. Danish tersenyum. Dia suka kerana Nurul Iman masih belum berpunya.
"Kalau orang tu pun suka Iman?" tanya Danish lagi.
Jantung Nurul Iman berdegup semakin laju. Soalan apa yang ditanyakan Danish ini? Buat dia berasa seperti nak pitam sahaja. Nurul Iman diam. Dia malu untuk menjawab soalan tersebut. Soal hati dan perasaan tidak patut dikongsikan dengan sesiapa. Itulah pendapat Nurul Iman.
"Maaf Iman. Cuma hati orang di sini dah tak tertahan menaggung rindu. Tak tertahan membayangkan Iman bersama orang lain. Iman, sudi tak iman jadi teman istimewa Danish? Danidh tahu kita jarang bercakap apatah lagi berhubung. Namun, Danish dah sayangkan Iman sangat." kata Danish. Dia tahu tindakannya nampak amat kebudak budakan. Namun dia sudah tidak peduli. Dia mahu memiliki hati Nurul Iman. Dia pasti rasa sayangnya hany untuk Nurul Iman. Nurui Iman diam. Dia kaku. Tiba2 tangannya dipegang lembut oleh Danish. Danish membelai tangannya yang sejuk seperti air batu itu.
"Iman sayang.. Kalau Iman tak sudi tak apa. Danish tahu orang yang Iman tunggu itu buak Danish. Namun berilah Danish peluang ye Iman?" kata Danish lagi. Risau dia Nurul Iman hanya kaku di hadapannya. Tangan Nurul Iman dirasakan amat sejuk. Mungkin tindakannya menakutkan Nurul Iman. Tiba2 tangan Danish di genggam kembali. Namun genggaman tersebut lemah.
"Danish, memang Danishlah orang yang Iman tunggu. Ternyata tak sia2 Iman tunggu selama lima tahun." Kata Nurul Iman lalu tersenyum gembira.
"Okaylah, jom kita berjalan berdua. Kawan2 kita biarkan sahaja. Lambat sangat." kata Danish. Dia mahu bersendirian bersama Nurul Iman. Mereka berdua bangun menuju ke kaunter. Namun, sebelum sempat Danish mengeluarkan wang untuk membayar bayaran air yang telah dipesan, Hakimi, Nadiyah, Farah dan Kamal muncul entah dari mana. Muka mereka terpancar sinar kegembiraan. Apa yang belaku tadi mereka saksikan sendiri dari luar. Rancangan ynag dirancang mereka tidak sia-sia.
"Alhamdulillah. Lepas ni aku nak kau jaga Iman baik2. No more clash2. Aku tak suka,. Iman ni amat setia menunggu kau. Semoga kalian kekal sampai ke alam perkahwinan seterusnya sehingga ke tua." ucap Nadiyah yang ternyata gembira dengan apa yang ditempuhi rakannya itu. Danish dan Nurul Iman hanya senyum. Hanya hati sahaja yang tahu betapa bahagianya mereka sekarang ini. Semoga kebahagiaan mereka kekal selamanya.

Sabtu, 25 September 2010

pengumuman dari Megat..

pada suatu petang yg indah....di sebuah negara yang bernama kayangan ...tiba-tiba bendahara raja ketempat itu lalu bendahara raja tersebut pun berkate...wahaiiiii!!!!! penduduk negara kayangan meh sini ade email dari sultan Megat Indra Kayangan!! cepat-cepat..berkumpul dekat dewan JKKK kampung masing-masing....
lalu bendehara pon beritahu la rakyat jelata yang Tunku Megat ade pesanan email kepada rakyatnya..
bendahara Raja : Haaa...ang pa semua..nak tau tujuan..aqu kemari nak anta kiriman email..tuan ku kat ang pa semua
rakyat Jelata : chek tak caye..la tuanku anta email..kat kite org nie...pandai ke tuanku anta email??
Bendahara Raja : Ok kalau angpa semua tak caya meh kite bukak email...ini

ok nie contoh email..tuanku.....
sender: Tuanku Megat Indra kayangan@ gmail.com
Recive : Rakyat Beta @yahoo.com
email Tuanku Kepada Rakyat..
Please Open...
Ehemmm.........kepada semua rakyat jelata beta....salam ceria.....haa..ngumpat beta ea bendahara??..kang beta tumbok perot ang baru tau.....haa..nie la gamba saya....
saya nak memberitahu bahawa saya akan pergi berperang bersama hang pensil dan hang pemadam untuk melawan musuh beta yang sudah dekat..ini..yang bernama panglima soalan Gagap ..so..untuk seminggu nie beta tak update la ea..jngan bersedih ea..beta pergi tak lame cume seminggu je..so sowiee..to all my friend...
thanx support my blog....


from me megat Indra Kayangan....
pesanan dari Beta ...
Bia kita di pandang hina, jangan Kita menghina orang..
so jangan nakal2

Rabu, 22 September 2010

senarai LAgu yang merepek... oleh Megat

ya!! selamat datang tuan-tuan dan puan-puan ke Hollywood...sempena anugerah Lagu yang paling merepek di dunia....terima kepada penaja-penaja yang hadir...ke Anugerah yang terunggul ini....ok stop merepek..

ok untuk tajuk kita ariney...megat nak membuat list lagu yang tak masuk akal tetapi best....baik oleh kerana ang pa semua nie dah tertunggu-tunggu....meh kita tengok rangking yang kelima dulu..

pertandingan lagu yang paling merepek ini telah menjalani beberapa saringan dan ini merupakan lima pencalonan yang paling merepek yang berjaya ke peringkat final...

tempat yang kelima jatuh kepada.....
lagu yang bertajuk Memori persekolahan
Penyayi : Adlin Shauki & kawanye.....



Ok tempat yang keempat jatuh kepada.....
Lagu Bertajuk Melayu + korea + bahasa inggeris
Penyanyi : orang baru nak belajar cakap melayu daaa



baik lah tempat yang ketiga jatuh kepada lagu....
(uhh suspen nie)
lagu yang bertajuk...telur-telur
Penyanyi :Dari india

mari kita saksikan




ok...suda sampai ke penghujungnya......maka tempat kedua jatuh kepada...
Lagu............Mat-mat
Penyanyi : michel jackson From indian...
yeyeyeyeyeyehhh...




ok....juara bagi Anugerah lagu paling merepek jatu kepada
kumpulan Super junior!!
dengan lagunya Lembu kau-lembu kau..

mari kita saksikan...



ok pemenang bagi anugerah ini namanya akan di abadikan di walk Frame di hollywood...seperti yang ada dapat lihat di kaca laptop or pc anda...


 sampai di sini saje la majlis kita...maka dengan ini megat menutup majlis Lagu paling merepek di abad ini....

P/s lagu ini takde kene mengena dengan yang hidup mau pon yang mati...

persfektif single...bersama Dr megat

bila di sebut tentang single......mesti la orang tu tak mempunyai mana-mana teman lagi...so untuk ariney..megat ingin menjawab la kenape semua orang tanye dan orang cakap...Megat ang single ke???

so bagi permasalahan ini Megat cakap ea saya single......jadi ni bukan saya tipu kamuu semua...sebenarnya,,,megat memang single....i dont have any Gf right now...

sebab-sebab Megat single:

1-sebab belum jumpe jodoh
2-sebab susah untuk percaya kat perempuan dah sekarang nie
3-sebab walaupun single itu sunyi tapi its better than cpl kalau asyik berperang...

so sudah terjawap la semua per masalahan itu...oraiiiittt